Lån til oppussing

Skal du pusse opp og trenger litt ekstra penger?

Lån til oppussing

Enten du har vært hjemme i flere tiår eller bare noen få måneder, trenger huset noen ganger litt ekstra kjærlighet. Men pengene til forbedringer av hjemmet – fra små reparasjoner til massive renovasjoner – er ikke alltid tilgjengelige på bankkontoen din. Heldigvis har du noen alternativer for å finansiere oppussing av hjemmet hvis lommeboken er liten.

Burde jeg ta lån til oppussing?

Hvordan du betaler for renoveringen av huset ditt avhenger av din økonomiske situasjon og prosjektets størrelse. Å spare opp for et bestemt prosjekt og bruke disse midlene er den ideelle måten å betale for en oppgradering av hjemmet. Det er imidlertid ikke alltid mulig. Nødutgifter og større renoveringer kan gjøre finansiering nødvendig.

For å finne ut om finansiering av oppussingen er fornuftig, må du vurdere det månedlige budsjettet og prosjektets størrelse og avkastning på investeringen. Kan du foreta en ny månedlig betaling? Vil prosjektet du planlegger øke verdien av hjemmet ditt? Hvor lang tid vil denne renoveringen ta?

Hvis du er i en god økonomisk situasjon og prosjektet vil øke husets verdi, kan de ekstra kostnadene for finansiering være verdt det.

Lån fra Kommunen eller Husbanken

Selve utbedringene må ta hensyn til miljøet og være energieffektive før Husbanken godtar lånet. Behandlingstiden kan være mye lengre en standard banker på opptill 3 uker.

Startlån fra kommunen til oppussing

Dersom du ikke kan få lån til oppussing fra vanlig banker, kan startlån fra kommunen være et godt alternativ. Vanligvis får man ikke lån til oppussing og vedlikehold av kommunen, men utbedringer, dette kan være f.eks dårlige vinduer som trekker.

Viktig og huske på før du søker lån til oppussing