Hva er forbrukslån?

Forbrukslån med og uten sikkerhet, hva er det?

Hva er forbrukslån

Hva er forbrukslån: Forbrukslån er et lån du får fra en bank på dagen med renter fra 5 prosent til 35 prosent.

Forbrukslån er en sum penger du låner fra en lånetilbyder, en bank du er kunde i eller en låneagent som har kontaktet deg. Når du mottar lånebeløpet, begynner du å betale tilbake banken på en forhåndsbestemt tidsplan til du har betalt tilbake lånet i sin helhet. Etter at lånesummen er utbetalt begynner også rentene og løpe.

Den beste delen med et forbrukslån – og en grunn til at de har økt i popularitet – er at de fleste har en fast rente og fast nedbetalingstid. I motsetning til kredittkort, som har variable renter, høyere brukskostnader og variable månedlige betalinger basert på hvor mye du låner, har forbrukslån et mål på forutsigbarhet.

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er penger du låner fra en bank eller annen finansinstitusjon med en fastsatt nedbetalingstid og konsistente månedlige utbetalinger. De fleste forbrukslån er usikrede, noe som betyr at du ikke trenger å sette sikkerhet for å låne pengene. Lånebeløp varierer mye, fra rundt 10 000 kroner til 500 000 kroner eller mer, og rentene varierer vanligvis fra 5 prosent til 34 prosent. Låntakere får vanligvis mellom ett og femten år på å betale tilbake pengene.

Hvordan det fungerer

Hvis du ønsker å få et forbrukslån, må du fylle ut en søknad og vente på godkjenning – en prosess som kan ta noen timer eller noen dager. Når du er godkjent, vil lånetilbyder eller banken betale penger til bankkontoen din, og du bruker midlene til det du ønsker. Du vil også begynne å betale tilbake pengene med en gang. Gjennom låneperioden vil din utlåner sannsynligvis rapportere kontoaktiviteten din til kredittkontorene. Å betale i tide kan hjelpe deg med å bygge en positiv kreditthistorie.

Forskjellige forbrukslån

Usikrede forbrukslån: De fleste personlige lån er usikrede, noe som betyr at du ikke trenger å sette sikkerhet for å kvalifisere. Med et lån uten sikkerhet får du et engangsbeløp direkte uten sikkerhet, vanligvis pleier de fleste nordmenn og søke på forbrukslån uten sikkerhet, som resulterer i mindre risiko for deg som låner.

Forbrukslån med sikkerhet: Forbrukslån med sikkerhet krever at du setter sikkerhet for å kvalifisere. I stedet for å sette kontanter som sikkerhet, kan du kanskje bruke andre eiendeler, for eksempel et hjem, en båt eller en bil. Långiveren kan være i stand til å ta beslag i disse eiendelene hvis du henger etter på betalinger.

Typiske feil man gjør når man søker forbrukslån

  • Låne mer enn du har råd til: Hvis du tar opp et forbrukslån og kommer etter på betalinger, vil det koste deg i det lange løp. Du må kanskje betale forsinkelsesgebyrer, og kredittscoren dine kan ta et slag. Før du tar på deg gjeld, bruk en kalkulator for tilbakebetaling av personlige lån for å estimere den månedlige betalingen din og sjekke om den passer inn i ditt månedlige budsjett.

  • Å bli sittende fast med høye kostnader: Å samle tilbud fra flere långivere kan hjelpe deg med å finne den beste avtalen og potensielt spare deg for flere tusenkroner i rente og gebyrer. Sammenlign renter, gebyrer og utlåner rykte før du søker om lånet.

Hva nå?

Hvis du trenger å låne penger og foretrekker stabiliteten i en fast nedbetalingsplan og fast månedlig betaling, kan et forbrukslån være akkurat det du trenger. For å få de beste lånerentene og vilkårene, ta skritt for å bli en attraktiv låntaker ved å forbedre kredittscoren din og holde annen gjeld på et minimum.