Forbrukslån

Finn forbrukslån med rente fra 5,11% og lånebeløp opptil 600 000 kroner søndag, desember 2022

Hvem har det beste lånet søndag, desember 2022?

Dersom du ønsker et høyt lånebeløp med lav rente er det Axo Finans som tar seieren denne måneden.

Spørsmål og svar om forbrukslån

Forbrukslån er som regel et usikkert lån du får fra en bank eller lånemegler. Et forbrukslån kan komme «med» eller «uten» sikkerhet. Dersom du får et forbrukslån uten sikkerhet må du ikke stille med sikkerhet i bolig, eiendom eller bil.

Får du forbrukslån med sikkerhet betyr det at du må stille med sikkerhet i eiendom, bolig, bil eller personlig økonomi. Dersom du ikke kan betjene lånet kan bankene kreve inn det du stilte med i sikkerhet. Dette kan være veldig alvorlig dersom du ikke kan betjene lånet.

I Norge er det forskjellige regler vi må forholde oss til dersom vi skal søke på et forbrukslån. Det som er veldig vanlig er at søkeren må først og fremst være over 18 år, hos de fleste banker har de aldersgrense fra 18 år til 25 år. Du må også dokumentere en inntekt på over 120 000 kroner i året hos de fleste banker og meglere. Sist men ikke minst må du heller ikke ha noe betalingsanmerkninger eller inkassso krav på navnet ditt. Disse må fjernes før du kan søke på forbrukslån.

Forbrukslån kan brukes på hva som helst. Pengene står fritt til og brukes på hva som helst. Det som er vanlig er at beløpet fra et forbrukslån går til oppussing, ferie, hygge og mye mer. Men statistikk viser at de fleste som tar seg et forbrukslån bruker det på ferie, bolig og familien.

Lånebeløpet varierer veldig fra bank til bank. Det som er veldig «standard» i bransjen er et lånebeløp fra 10 000 kroner til 500 000 kroner.

Nedbetalingstiden varierer også hos bank til bank, men de fleste leverandører har en nedbetalingstid fra 1 år til 15 år. Her kan renten også variere litt dersom du velger en kortere nedbetalingstid.

Noen leverandører i Norge som Axo Finans, Uno Finans og Lendo lar deg søke med betalingsanmerkninger. Men de fleste meglere i Norge godkjenner ikke søknaden dersom du søker med betalingsanmerkning.

Finans1 1

Tips når du velger forbrukslån

Det lønner seg og velge riktig.

 • Bruk en lånemegler som Axo Finans som henter tilbud fra over 23 banker

 • Dobbeltsjekk etableringsgebyr og termingebyrer

 • Er låneperioden innafor for deg?

 • Har banken eller megleren gode omtaler?

 • Har de fleksible tilbakebetalingsrammer?

Slik fungerer forbrukslån

Forbrukslån kort forklart

 • Et lån du kan få uten sikkerhet i bolig eller eiendeler
 • Lån mellom 10 000 kroner til 600 000 kroner
 • En tilbakebetalingstid på 15 år
 • Umiddelbar svar og behandling av søknaden din
 • Du kan bruke beløpet på hva du ønsker
Finans4

Hvordan søker jeg på forbrukslån?

Det er flere forskjellige måter og søke på et forbrukslån på. Du kan enten kontakte banken eller lånemegler direkte, eller bruke sammenligningstjenester som Rasklån.no

Tjenester som Rasklån.no får en kommisjon dersom du fullfører en søknad hos banken eller lånemegler. Men vi rangerer alltid bankene og megleren etter de som tilbyr den beste effektive renten, uansett om vi samarbeider med dem eller ikke.

Slik søker du på forbrukslån hos oss:

 • Finn ønsket forbrukslån
 • Klikk «Søk nå»
 • Fyll ut søknaden på banken sin side
 • Vent på svar

Hvem kan søke om forbrukslån?

Skal du søke på forbrukslån? Ja da må du oppfylle visse kriterier før du søker.

La oss ta en titt på hva du må oppfylle før du kan få et forbrukslån:

Hva skjer hvis jeg ikke kan betjene lånet?

Dersom du tar et forbrukslån med sikkerhet som bolig, eiendeler eller andre midler. Kan disse «midlene» bli krevd inn dersom du ikke kan betjene lånet. Dette kan være veldig risikabelt dersom du tar på deg et større lån en det du kan betjene. Derfor er det veldig viktig at du faktisk planlegger og ser for deg et beløp du kan håndtere.

Finans1 1

Lånebegreper for forbrukslån

Det finnes mange ulike begreper når du skal søke på forbrukslån – Her er noen av de viktigste

Når du refinansierer endrer du på eksisterende lån som du allerede har. Hvis du har mange smålån og tidligere kredittgjeld kan det lønne seg og refinansiere. Når du refinansierer samler du alt inn i ett forbrukslån med lavere rente en det du hadde tidligere.

Effektive renten er den «ekte» renten du betaler på lånet. Dette inkluderer alle kostnader. Den nominelle renten, gebyrer og andre kostnader.

Dersom du søker på forbrukslån med en medsøker kan du søke om mer penger. Sjangsene for at du får lånet går også opp. Skal du søke med en medsøker? Da må dere ha samme folkeregistrerte adresse.

Banker som tilbyr billig forbrukslån

I Norge kan du møte på mange banker. Det er langt over 100 forskjellige banker i Norge som tilbyr forbrukslån og andre type lån. Vi har funnet de beste og lar deg sammenligne de på få sekunder.